U bent hier: Home / Actualiteit / Autoloze zondag: aanvraag doorgangsbewijs

Autoloze zondag: aanvraag doorgangsbewijs

De activiteiten op de Autoloze zondag die dit jaar plaatsvindt op 22 september 2019 zullen ook dit jaar niet te tellen zijn. Maar even belangrijk om weten is hoe je op zo'n dag op een wettige manier met de auto de baan op kan…

Aanvraag doorgangsbewijs

Niet alleen auto’s, maar bij uitbreiding alle gemotoriseerde voertuigen (motorfietsen, scooters,…) worden op de Autoloze zondag geweerd, en dat op het hele grondgebied van het gewest. Enkel het openbaar vervoer, taxi’s en voertuigen van openbaar nut zijn er toegelaten. Om veiligheidsredenen is de maximumsnelheid wel beperkt tot 30 km/u. Wie absoluut met de auto op de baan moet (om professionele, medische of officiële redenen), moet een doorgangsbewijs aanvragen. De uiterste afgiftedatum van dergelijke bewijzen is woensdag 18 september. Elke aanvraag ervan wordt onderzocht door de Gemeentesecretaris en geeft dus niet automatisch recht op een doorgang. Dit recht is onderworpen aan specifieke voorwaarden die vermeld staan op het aanvraagformulier. Een gehandicaptenkaart geldt als vrijgeleide en houders van zo’n kaart moeten dus geen doorgangsbewijs aanvragen om zich op 22 september met de auto te verplaatsen.

Momenteel zijn de betrokken diensten van het Gemeentebestuur de laatste hand aan het leggen aan een onlineformulier voor de aanvraag van een doorgangsbewijs. Dit formulier zal binnenkort hier beschikbaar zijn.

Meer info:
Kabinet van de Gemeentesecretaris
Wemmelsesteenweg 100
Tel: 02.423.12.11 – e-mail: dsv-alz@jette.irisnet.be
 
Privacy

Privacy