U bent hier: Home / Actualiteit / Actieplan Gelijke kansen

Actieplan Gelijke kansen

Het Platform voor Gelijke Kansen, dat iets meer dan een jaar geleden van start ging, bracht mensen en verenigingen samen rond drie thema’s: de LGBTQI+-gemeenschap, de gelijkheid vrouwen-mannen, en handicap. Het doel was een Jets Actieplan voor Gelijke Kansen op te stellen.

Binnen het Platform gingen drie werkgroepen aan de slag in drie fasen: de bevindingen, de evaluatie van reeds uitgevoerde of lopende maatregelen en de formulering van concrete acties die nodig zijn om van Jette een inclusieve voorbeeldgemeente te maken die iedereen met hetzelfde respect en dezelfde waardigheid in de armen sluit, ongeacht leeftijd, geslacht, seksuele en emotionele geaardheid, afkomst, religie of handicap.

46 concrete acties

Het Actieplan Gelijke Kansen lijst in totaal 46 acties op die Jette moet realiseren, binnen het gemeentebestuur zelf of in de openbare ruimte, in de scholen, de crèches, de handelszaken of de vrijetijdscentra. Het gaat met name over acties rond sensibiliseren of informeren, maar ook over concrete acties zoals vormingen of campagnes rond visibiliteit.

Klik hier om het Jetse Actieplan Gelijke kansen te ontdekken.