U bent hier: Home / Actualiteit / Het onderwijs hervat begin september

Het onderwijs hervat begin september

Op 1 september hervat het volledige onderwijs (gewoon en buitengewoon basis- en secundair, hoger, volwassenen- en deeltijds kunstonderwijs) de lessen. De scholen starten in ‘fase geel’, met grote waakzaamheid.

Alle scholen hervatten dus de lessen, 5 dagen per week. Natuurlijk zullen de nodige gezondheidsmaatregelen getroffen worden in de Jetse gemeentescholen. Als ouder stelt u zich echter waarschijnlijk nog belangrijke vragen. Hieronder geven we alvast een antwoord op bepaalde vragen in verband met de opstart van het nieuwe schooljaar.

Quarantaine

Leerkrachten en ander personeel die in een periode van 14 dagen of minder voor het hervatten van het schooljaar minstens 48 uur in een oranje en/of rode zone zijn geweest, moeten 14 dagen in quarantaine verblijven vanaf de dag dat ze terug in België zijn. Dit geldt ook voor de leerlingen. De betrokken personen zijn zelf verantwoordelijk om dit te melden aan de schooldirectie. Als een leerling of een personeelslid het resultaat van een Covid-test verwacht, mag deze persoon in geen geval naar school komen vooraleer hij/zij de bevestiging krijgt dat de test negatief is en niet in quarantaine moet.

Voor- en naschoolse opvang

De voor- en naschoolse opvang wordt georganiseerd zoals voor de Covid-periode.

Mondmaskers

De leerkrachten, de overige personeelsleden en derden (+12 jaar) die het schooldomein betreden moeten steeds een masker dragen.

Activiteiten

Alle activiteiten buiten de schoolmuren kunnen doorgaan, met respect voor de gezondheidsmaatregelen, zolang de kleurcode fase geel blijft.

Zwemlessen

De zwemlessen zijn geschorst tot de herfstvakantie. De scholen bieden als alternatief turnlessen of een andere pedagogische activiteit aan. Warme maaltijden De warme maaltijden worden opnieuw aangeboden.

Academies

Ook de academies hervatten de lessen. Voor beide academies zullen voor bepaalde cursussen plexiglazen worden voorzien, naargelang de noodzaak.

Deze maatregelen zullen aangepast worden mocht de kleurcode evolueren naar oranje of rood. In dat geval zullen de ouders op de hoogte gebracht worden door de school.