U bent hier: Home / Actualiteit / Jetse bib voorziet alternatieve dienstverlening

Jetse bib voorziet alternatieve dienstverlening

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, voorziet de bib een beperkt leensysteem. Deze dienstverlening richt zich uitsluitend tot leners die in Jette wonen en die beschikken over een geldige bibkaart. Het lenen van materialen beperkt zich tot één aanvraag per gezin gedurende de crisisperiode.

Hoe ga je te werk?

  • Je kiest de materialen die je wil lenen via de onlinecatalogus op jette.bibliotheek.be. Je gaat daarbij steeds na of het materiaal beschikbaar (aanwezig) is in de bib door te klikken op ‘Waar staat het?’.
  • Je kiest maximaal 10 materialen voor jou en je andere gezinsleden.
  • Je bezorgt ons je selectie door een e-mail te sturen naar bibliotheek@jette.irisnet.be. Je vermeldt je naam en het nummer van je bibkaart.
  • Je vermeldt duidelijk de titel en auteur van het werk. Bij voorkeur verduidelijk je ook om welk type materiaal het gaat (jeugd- of volwassenenboek, strip, dvd, cd, luisterboek,...). Als er onduidelijkheid is over welk materiaal het gaat, ontstaat het risico dat de bib je aanvraag niet juist kan behandelen.
  • De aanvragen verlopen uitsluitend per e-mail. Je ontvangt een bevestiging met de dag en het uur waarop je de materialen kan ophalen. Let erop op tijd te zijn. Wanneer je te laat komt gaan de materialen terug in de kast en wordt geen nieuwe aanvraag meer aanvaard.
  • Het afhalen van materialen gebeurt op woensdag en vrijdag, telkens tussen 10u en 12.30u, en vindt plaats in de inkomruimte van de Nederlandstalige bibliotheek (Kardinaal Mercierplein 6).

De materialen die je leent tijdens deze periode mag je niet terugbrengen zolang de maatregelen van kracht zijn, dit om te vermijden dat gecontamineerde materialen terug in omloop komen. Om diezelfde reden wordt ook gevraagd om reeds geleende materialen eveneens thuis te houden.

Meer info: jette.bibliotheek.be - www.facebook.com/BibJette