U bent hier: Home / Actualiteit / Projectoproep 'Jette mozaïek'

Projectoproep 'Jette mozaïek'

In samenwerking met Art Mosaïco lanceert Jette een nieuwe projectoproep: ‘Jette mozaïek’. Het idee is om de leefomgeving te verfraaien met mozaïek, in de vorm van tegels, fresco’s, banken of kunstwerken, en Jette zo extra kleur te geven.

Het doel is om de voetpaden, de muren en de openbare ruimte in het algemeen op te vrolijken, om de sociale cohesie te versterken en om het artistieke talent van de deelnemers te valoriseren. Art Mosaïco werkte in het verleden reeds vaak samen met buurtcomités en zal opnieuw voor de technische begeleiding zorgen, artistieke tips geven aan de deelnemers en voor het materiaal en gereedschap zorgen.

Om van sociale cohesie te kunnen spreken, moet een project minstens door 10 deelnemers gesteund worden. Denk bijvoorbeeld aan wijkcomités, verenigingen (sociaal, sport, cultuur) of openbare instellingen (gemeentebestuur, OCMW, Jetse Haard, academies, culturele centra, scholen).

De gemeente kan financieel bijdragen, voor een maximumbedrag van 1.000 € per bewonersgroep. Het budget is echter beperkt en enkel de eerste projecten zullen ondersteund kunnen worden.

 

De inschrijvingen voor het project ‘Jette mozaïek’ zijn afgesloten.

Meer info: culture@jette.irisnet.be - 02.423.12.66 (vanaf 2.09)