U bent hier: Home / Actualiteit / Projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de coronacrisis

Projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de coronacrisis

Het OCMW van Jette lanceert een projectoproep voor de Jetse verenigingen en wijkcomités om te strijden tegen sociaal isolement.

Een mens heeft nood aan sociale contacten en is niet gemaakt om alleen te leven, afgesloten van de wereld.

De coronacrisis en de lockdown hebben hier een grote impact op. Voor personen die al te lijden hadden onder isolement, werd de situatie nog erger. En veel nieuwe gevallen van sociaal isolement deden zich voor.

Dit fenomeen treft vooral de ouderen, maar de voltallige bevolking wordt hierdoor geraakt, vaak met zware gevolgen voor de mentale gezondheid.

Nu de mooie dagen in zicht zijn, de vaccinatiecampagne begint te draaien en de medische hulp steeds verbetert, krijgt de hoop op een normale situatie terug vorm. Maar de wereld zal niet meer dezelfde zijn en voor veel bewoners zal het moeilijk zijn om terug de oude gewoonten op te pikken, de sociale contacten of eenvoudigweg weer buiten te komen.

In deze context lanceert het OCMW van Jette een projectoproep naar de sociale verenigingen en naar de Jetse buurtcomités om initiatieven te ondersteunen die strijden tegen het sociaal isolement en die het sociaal weefsel onder de Jetse bevolking opnieuw willen versterken.

De financiële hulp kan gaan tot 20.000 € voor de verenigingen en tot 500 € voor de wijkcomités.

Via dit iniatief wil het OCMW van Jette de burgergemeenschap ondersteunen en de bewoners het vertrouwen geven om samen projecten uit te werken.

Laat u horen!

De kandidaturen moeten voor 15 april ingediend worden.