U bent hier: Home / Actualiteit / Quartiercultuur

Quartiercultuur

Het waren bizarre tijden de afgelopen maanden. Ook de zomer van 2020 zal er voor velen net iets anders uitzien dan andere jaren. Nu de maatregelen om de covid-19-pandemie te bestrijden wat versoepeld zijn, wil de gemeente via Quartiercultuur Jettenaren stimuleren om tijdens de periode van 1 juli tot 15 oktober socio-culturele initiatieven te nemen in hun buurt.

Zin om openluchtcinema met je buren te organiseren, een workshop slampoetry, graffiti of street art, een speelstraat voor de allerkleinsten, een balkonconcert, een tekenatelier in openlucht en noem maar op! De gemeente Jette steunt met Quartiercultuur initiatieven tot maximaal 1.000 euro, die buren bij elkaar brengen en het kleine ontmoeten stimuleren. Om in de geest van dat ‘ontmoeten’ te blijven, moet elk project gedragen worden door minstens 3 adressen in de buurt.

Goesting

Heb je een leuk project dat socio-cultureel van aard is en draait rond cultuurspreiding, cultuurparticipatie, cultuureducatie, cultuurcreatie, gemeenschapsvorming of zorg om erfgoed? Bewerkstelligt jouw project bovendien een kennismaking met en een toenadering tot diverse culturen en/of kunstdisciplines of een andere manier van omgaan met de openbare ruimte? Lees hier het bijhorende reglement en dien je project in bij de diensten Nederlandstalige cultuur of Franstalige cultuur.
Heb je een idee en veel goesting, maar weet je niet waar te beginnen, neem ook dan zeker contact op met een van de culturele diensten. In het kader van Quartiercultuur bieden ze namelijk ook inhoudelijke en logistieke steun.

Klik hier voor meer info en aanvragen.

Contact: dienst NL cultuur (cultuur@jette.irisnet.be) – service culture FR (culture@jette.irisnet.be)