U bent hier: Home / Actualiteit / Wees geen struisvogel

Wees geen struisvogel

Ik ben niet ziek. Ik heb geen koorts, ik hoest niet. Waarom zou ik dan thuisblijven? Ik barst van de energie en ik verveel me dood... Wat maakt het uit dat ik verder leef zoals voorheen, mijn vrienden bezoek, samen spelen in het park, een feestje organiseren...? We doen niemand kwaad. 

FOUT! over de hele lijn. We kunnen het coronavirus verspreiden zonder dat we symptomen vertonen. We kunnen het coronavirus verspreiden, ook als we jong zijn.

Niet erg, ik loop het risico. Dat zijn jouw zaken niet.

FOUT!, alweer. Alle maatregelen die we moeten naleven hebben slechts 1 doel: de verspreiding van het virus vertragen zodat het aantal zieken die opgenomen worden in het ziekenhuis, en in het bijzonder op de intensieve zorgen, niet boven de capaciteiten van de ziekenhuizen oploopt, waardoor we het aantal dodelijke slachtoffers kunnen beperken.

Natuurlijk zijn het onze zaken. Het slechtste dat we nu kunnen doen is verder leven alsof er niets aan de hand is. Onze kop in het zand steken en wachten tot het overwaait. We hebben geen struisvogels nodig, maar mensen die hun verantwoordelijkheid opnemen. Mensen die zichzelf in de spiegel bekijken en zeggen: "Ik zal niemand in gevaar brengen".

Alles komt goed, maar enkel als we er allemaal alles aan doen.

Zorg goed voor jezelf en voor de anderen!