U bent hier: Home / Nieuws / Het OCMW van Jette ondersteunt de wijkcomités

Het OCMW van Jette ondersteunt de wijkcomités

Om haar sociale en maatschappelijke doelstellingen te bereiken, werkt het OCMW ook samen met het verenigings­leven. In de praktijk bestaat deze sa­menwerking uit onderling overleg, maar ook uit subsidies. Nu lanceert het OCMW een subsidieoproep voor de wijkcomités.

Via deze oproep ondersteunt het OCMW van Jette de initiatieven die strijden tegen sociaal isolement en die inzetten op sociale cohesie in de Jetse wijken.

  • Het project moet betrekking hebben op de bewoners van een duidelijk omschreven wijk.
  • De projectoproep richt zich tot elk wijk­comité (vzw of feitelijke vereniging) dat een project wil ontwikkelen om sociaal isolement in de wijk te bestrijden.
  • De financiële steun bedraagt 500 euro per project. Dit bedrag is bedoeld om de wer­kings- en communicatiekosten te dekken.

Dit zijn de selectiecriteria:

  • Doel van het project: de bestrijding van so­ciaal isolement en de versterking van de sociale cohesie in de Jetse wijken.
  • Relevantie van het project: het praktische nut van het project voor de bestrijding van het isolement van de buurtbewoners.

De kandidatuur moet ingediend worden voor 19 april 2024 door het aanvraagformulier in te vullen en te mailen naar ahamama@jette.brussels.

Meer info: ahamama@jette.brussels – 0490.477.586