U bent hier: Home / Nieuws

Nieuws

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten

Om elke leerling de kans te geven om deel te nemen aan schoolse en buitenschoolse activiteiten, kan het OCMW steun verlenen aan kansarme gezinnen.

Ondersteuning schoolse, buitenschoolse en culturele activiteiten - Lees verder...

Een sociale kruidenierszaak in Jette

Een sociale kruidenierszaak in Jette

De hulpaanvragen voor de aankoop van voedingsmiddelen zijn de laatste jaren flink gestegen. Geen wonder dat dit onderwerp nogal wat stof voor discussie opleverde bij de Jetse Sociale rondetafel. Het resultaat is een concreet project: de oprichting van een sociale kruidenierszaak.

Een sociale kruidenierszaak in Jette - Lees verder...

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek

Wat is het OCMW? Wat is de taak van het OCMW en tot welk publiek richt het zich? Vragen waarop u meestal het volgende antwoord krijgt: “Het OCMW houdt zich bezig met armen, mensen zonder inkomen, zonder werk…”. Klopt dit? Niet helemaal…

Het OCMW ten dienste van een steeds breder publiek - Lees verder...

Transitwoningen in Jette

Transitwoningen in Jette

Op 24 september heeft de Jetse Gemeenteraad het voorstel goedgekeurd voor transitwoningen, een samenwerking tussen gemeente, OCMW en het Sociaal Verhuurkantoor (SVK). De OCMW-raad gaf eerder reeds groen licht voor dit project. Het is de bedoeling om wooneenheden binnen het nieuwe 'Magritte'-gebouw op de Wemmelsesteenweg te reserveren voor sociale doeleinden. Twee wooneenheden zijn bestemd voor sociale integratie en 2 voor senioren tussen het zelfstandig wonen en het verzorgingstehuis.

Transitwoningen in Jette - Lees verder...

Bike Project in het OCMW van Jette

Bike Project in het OCMW van Jette

Van 29 september tot 10 oktober laatstleden, trapte het OCMW van Jette flink door. Dankzij de organisatie van Bike Project, ondersteund door de vzw Pro Vélo, konden 6 personeelsleden een fiets voor hun dagdagelijks gebruik testen en dit zowel met een klassieke fiets, een plooifiets als met een electronische fiets.

Bike Project in het OCMW van Jette - Lees verder...

Jobtafel voor werkzoekenden

Jobtafel voor werkzoekenden

Op 1 december opende het Jetse Jobhuis zijn Jobtafel, een ruimte speciaal voor werkzoekenden waar ze toegang hebben tot computers, kranten, gidsen,…, om hen de toegang tot de arbeidsmarkt te vergemakkelijken.

Jobtafel voor werkzoekenden - Lees verder...

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed

Op woensdag 17 december 2014 keurde de Gemeenteraad de OCMW-begroting goed voor het jaar 2015. De inhoud wordt gedetailleerd in de beleidsnota, die door OCMW-voorzitster Brigitte De Pauw voorgesteld werd aan de Gemeenteraad. U kan deze beleidsnota ontdekken door op onderstaande link te klikken.

De Gemeenteraad keurt de OCMW-begroting goed - Lees verder...

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo

Op 8 januari 2015, om 11.30u, verzamelden de personeelsleden van het gemeentebestuur van Jette zich voor het gemeentehuis om hulde te brengen aan de slachtoffers van de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo.

Hulde aan de slachtoffers van Charlie Hebdo - Lees verder...

Jette lanceert sociaal actieplan

Jette lanceert sociaal actieplan

Begin januari ondertekenden de gemeente Jette, het OCMW, het Sociaal Woningbureau, het PWA en sociale actoren en de verenigingen op het terrein het Sociaal actieplan 2015-2020. Dit plan bevat een aantal acties die beantwoorden aan de belangrijkste sociale noden binnen de gemeente.

Jette lanceert sociaal actieplan - Lees verder...

Uitstap naar het circus

Uitstap naar het circus

Op 29 december 2014 organiseerde het Jetse OCMW een uitstap naar het circus Bouglione voor de families die door het OCMW gesteund worden. Een moment van vertier en ontspanning voor de 43 deelnemers. De uitstap werd enthousiast onthaald door jong en oud.

Uitstap naar het circus - Lees verder...

24 april 2015: Vorming budgetbeheer

24 april 2015: Vorming budgetbeheer

Op 24 april 2015 organiseert het Jetse OCMW een eerste (Franstalige) vorming budgetbeheer. Met deze vorming wil het OCMW de Jettenaren helpen beter hun portemonnee te beheren.

24 april 2015: Vorming budgetbeheer - Lees verder...

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum

Op woensdag 1 april kreeg het Iriscentrum van het Jetse OCMW het bezoek van de muzikanten van het orkest van de Koninklijke Muntschouwburg.

Opvoering Rideau Rouge voor bewoners Iriscentrum - Lees verder...

Artiestenparcours in het OCMW

Tijdens het weekend van 25 en 26 april 2015, ontvangt het OCMW 5 kunstenaars in het kader van het Artiestenparcours. Afspraak in het gebouw van het OCMW, Sint-Pieterskerkstraat 47.

Artiestenparcours in het OCMW - Lees verder...

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette.

In het kader van het Sociaal Actieplan 2015-2020 zag de nieuwe vzw Jetse voedselhulp vorige maand het daglicht. Het doel? De Jetse partners rond voedselhulp (gemeente, OCMW, verenigingen) samenbrengen om iedereen toegang te bieden tot gezonde voeding.

Voedselhulp. Een nieuwe vzw in Jette. - Lees verder...

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW

Vanaf 1 juni 2015 zal het Jetse OCMW een beroep doen op de Brusselse Keukens om haar dienstverlening te verbeteren voor de rusthuisbewoners en voor de leveringen van maaltijden aan huis voor alleenstaande personen.

De Brusselse Keukens voor het Jetse OCMW - Lees verder...

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen

Om elk kind de kans te geven deel te nemen aan culturele en sportieve activiteiten kunnen kansarme gezinnen voortaan terecht bij het OCMW van Jette voor bijstand ter zake.

Sociaal project OCMW - Cultuur en sport voor kansarme gezinnen - Lees verder...

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis

De renovatiewerken aan het OCMW-rusthuis zijn eindelijk van start gegaan. Dit project voorziet de bouw van een nieuwe vleugel en de renovatie van het bestaande gebouw. De tuin en het onthaal zullen eveneens in een nieuw kleedje gestopt worden. Op woensdag 18 november 2015 werd de eerste steen gelegd voor het grote renovatieproject van het OCMW-rusthuis. Zo wordt dit dossier, dat al een tiental jaar op de plank ligt, eindelijk gerealiseerd.

Eerstesteenlegging van het OCMW-rusthuis - Lees verder...

OCMW-begroting 2016

OCMW-begroting 2016

Het OCMW presenteerde in december haar begroting voor het jaar 2016. De middelen voor sociale steun blijven stabiel, met enkele prioriteiten, zoals de uitbreiding van de sociale dienst, en specifieke projecten voor de OCMW-gebruikers en het Jetse verenigingsnetwerk.

OCMW-begroting 2016 - Lees verder...

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren

In samenwerking met bpost start het Jetse OCMW een project rond sociaal isolement bij senioren. Het gaat om een onderzoek met de bedoeling het contact tussen het OCMW en deze moeilijk te bereiken en te identificeren personen te verbeteren.

OCMW bindt strijd aan tegen isolement senioren - Lees verder...

Projectoproep

Projectoproep

Het OCMW van Jette lanceert een projectoproep voor de Jetse sociale organisaties en betrokkenen op het terrein, met het oog op de opvang en het onthaal van personen van vreemde afkomst die recent in onze gemeente aankwamen.

Projectoproep - Lees verder...

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling

Keep It Simple & Write of KIS & Write, vormt de slogan waarmee het OCMW van Jette in juni haar nieuw project lanceert rond administratieve vereenvoudiging. Het doel is om de communicatie met haar publiek te verbeteren.

Het OCMW vereenvoudigt haar briefwisseling - Lees verder...

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette

Op woensdag 28 september opende de solidaire kruidenier ‘CABA Jette’ de deuren in Jette. Dit project zorgt ervoor dat gezonde voeding voor iedereen toegankelijk is.

CABA Jette - Solidaire kruidenier opent de deuren in Jette - Lees verder...

Opvang en onthaal van nieuwkomers

Opvang en onthaal van nieuwkomers

In mei van dit jaar, lanceerde het OCMW van Jette een projectoproep voor de sociale partners in Jette, rond de opvang en het onthaal van personen van vreemde afkomst binnen de gemeente. De laureaten van de projectoproep zijn intussen bekend: zowel de vzw Impact Sud als het Centre de Planning Familial de Jette kan rekenen op een interventie van het OCMW.

Opvang en onthaal van nieuwkomers - Lees verder...

OCMW-begroting 2018

OCMW-begroting 2018

Op woensdag 31 januari keurde de Gemeenteraad de OCMW-begroting goed.

OCMW-begroting 2018 - Lees verder...

Nieuws van Viva! Jette

Nieuws van Viva! Jette

In aanwezigheid van een schare genodigden opende Viva! Jette op vrijdag 24 maart 2017 zijn deuren. Het centrum is een ontmoetingsplaats voor Jetse senioren die er kunnen deelnemen aan tal van activiteiten. Ze kunnen daarbij rekenen op het aanwezige personeel dat van dit project een succes wil maken.

Nieuws van Viva! Jette - Lees verder...

OCMW zoekt uitbater voor café Viva

OCMW zoekt uitbater voor café Viva

Het Jetse OCMW is op zoek naar een uitbater voor Café Viva, de cafétaria die naast studio’s, een dagcentrum en een infopunt voor senioren, deel uitmaakt van het multifunctioneel project Viva Jette.

OCMW zoekt uitbater voor café Viva - Lees verder...

Infopunt Senioren Viva! Jette

Infopunt Senioren Viva! Jette

Bent u op zoek naar een plek waar u alle nuttige informatie vindt voor senioren? Zoekt u informatie over hulp aan huis (boodschappen, huishouden, wandelingen,...), over rusthuizen in de buurt, een vervoersdienst of kleine werkjes in huis? Dan moet u bij het Infopunt Senioren vanViva! Jette zijn.

Infopunt Senioren Viva! Jette - Lees verder...

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis

Op zaterdag 26 augustus 2017 werd de nieuwe vleugel van het rust- en verzorgingstehuis van het Jetse OCMW ingehuldigd.

Inhuldiging nieuwe vleugel OCMW-rusthuis - Lees verder...

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte

Het OCMW is van start gegaan met een nieuw groot project: de vernieuwing van haar onthaalruimte, gelegen op nr. 47 van de Sint-Pieterskerkstraat.

Het OCMW vernieuwt haar onthaalruimte - Lees verder...

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette

Na de verhuis van de Parkresidentie naar de Odon Warlandlaan, zag er in het gebouw op de Léon Theodorstraat een nieuw multifunctioneel project het licht: Viva Jette. Dit centrum is het resultaat van een intense samenwerking tussen de Jetse Haard, het OCMW en de gemeente.

Viva Jette: nieuw multifunctioneel project in hartje Jette - Lees verder...

Seniorengymnastiek in Centrum Viva!

Seniorengymnastiek in Centrum Viva!

Zin in wat beweging en gezelschap van leeftijdsgenoten? Gym Sana en het Centrum Viva! organiseren elke maandag van 14 tot 15 uur cursussen gymnastiek voor senioren.

Seniorengymnastiek in Centrum Viva! - Lees verder...

Project '1.000 dagen voor mijn kind' gelanceerd

Project '1.000 dagen voor mijn kind' gelanceerd

Het project '1.000 dagen voor mijn kind' is een initiatief van het Jetse Platform van het Jonge Kind, in samenwerking met het Jetse OCMW en de gemeente. Het stippelt een zorgtraject uit voor zwangere vrouwen in Jette.

Project '1.000 dagen voor mijn kind' gelanceerd - Lees verder...

OCMW 2013-2018: een balans

OCMW 2013-2018: een balans

In maart 2013 trad een nieuwe ploeg aan op het OCMW van Jette, een ploeg vol ambitie. 5 jaar later is het tijd om de balans op te maken van het gerealiseerde werk…

OCMW 2013-2018: een balans - Lees verder...

Projectoproep

Projectoproep

Het OCMW van Jette lanceert een projectoproep voor de Jetse sociale organisaties, rond de bestrijding van bestaansonzekerheid op het grondgebied van de gemeente.

Projectoproep - Lees verder...

OCMW start met huisgeleverde maaltijden

OCMW start met huisgeleverde maaltijden

Evenwichtig eten is belangrijk. Het is echter niet voor iedereen altijd evident om gezond en betaalbaar te koken. Daarom start het OCMW vanaf april met thuisleveringen van maaltijden.

OCMW start met huisgeleverde maaltijden - Lees verder...

De Munt voor Iedereen - Een brug tussen twee werelden

De Munt voor Iedereen - Een brug tussen twee werelden

Het sociaal programma ‘Een brug tussen twee werelden’ richt zich tot al degenen die het leven kwetsbaar heeft gemaakt op sociaal, economisch of medisch vlak. Dit sociaal programma heeft als doelstelling om (opnieuw) sociale contacten te leggen en de toegang tot cultuur, muziek en opera voor iedereen mogelijk te maken. Doorheen het hele seizoen zijn er activiteiten voorzien, aangepast aan de socioculturele context van de doelgroepen.

De Munt voor Iedereen - Een brug tussen twee werelden - Lees verder...

Viva ! Mob: nieuw transportaanbod voor Jettenaren met beperkte mobiliteit

Viva ! Mob: nieuw transportaanbod voor Jettenaren met beperkte mobiliteit

Viva ! Jette, het centrale infopunt waar Jetse senioren (60+) terecht kunnen voor hulp en ondersteuning, lanceert een nieuw transportaanbod voor Jettenaren met beperkte mobiliteit: Viva ! Mob.

Viva ! Mob: nieuw transportaanbod voor Jettenaren met beperkte mobiliteit - Lees verder...

Viva ! Café: een nieuwe ontmoetingsplaats in Jette

Viva ! Café: een nieuwe ontmoetingsplaats in Jette

Naast het dagcentrum Viva ! Jette vind je voortaan Viva ! Café, dat in september 2018 z'n deuren opende. Alle Jettenaren zijn welkom, in het bijzonder de bewoners uit de wijk, de bewoners van de woningen van Lojega op de bovenverdiepingen als de senioren uit het dagcentrum.

Viva ! Café: een nieuwe ontmoetingsplaats in Jette - Lees verder...

Nieuw onthaal OCMW vanaf 1 oktober - Sint-Pieterskerkstraat

Nieuw onthaal OCMW vanaf 1 oktober - Sint-Pieterskerkstraat

Eind september werd de nieuwe onthaalruimte van het OCMW ingehuldigd. Deze renovatie, die een jaar in beslag nam, zorgt voor een onthaalruimte die aangenamer en praktischer is, zowel voor de gebruikers als voor het personeel.

Nieuw onthaal OCMW vanaf 1 oktober - Sint-Pieterskerkstraat - Lees verder...

Viva! Café: nieuwe cafetaria binnen het multifunctioneel centrum Viva! Jette

Viva! Café: nieuwe cafetaria binnen het multifunctioneel centrum Viva! Jette

Op de Léon Theodorstraat 197, tegenover het Garcetpark, kan u dagelijks terecht bij Viva Café!, uitgezonderd op zaterdag.

Viva! Café: nieuwe cafetaria binnen het multifunctioneel centrum Viva! Jette - Lees verder...

Brigitte De Pauw herverkozen als voorzitter OCMW Jette

Brigitte De Pauw herverkozen als voorzitter OCMW Jette

Vrijdag 1 maart 2019 werd de Jetse OCMW-Raad officieel geïnstalleerd, na de aanduiding op 1 december 2018 van de leden door de Gemeenteraad. 13 Raadsleden legden de eed af voor Burgmeester Hervé Doyen. Een grote vernieuwing van de ploeg, want 9 raadsleden van de 13 maakten geen deel uit van de vorige OCMW-Raad. De continuiteit van het OCMW-bestuur blijft echter verzekerd door herverkiezing van Brigitte De Pauw als voorzitter van het OCMW Jette.

Brigitte De Pauw herverkozen als voorzitter OCMW Jette - Lees verder...

Begroting 2019 en beleidsprogramma

Begroting 2019 en beleidsprogramma

Op 19 maart keurden de leden van de OCMW-Raad het Beleidsprogramma goed, met de bijhorende prioriteiten.

Begroting 2019 en beleidsprogramma - Lees verder...

Werkingsverslag 2018

Werkingsverslag 2018

Het OCMW van Jette is een essentiële instelling voor het welzijn van de bevolking van onze gemeente. Het vormt niet alleen het laatste noodnetwerk voor kwetsbare en noodlijdende burgers, het OCMW van Jette heeft ook de ambitie om een open en dynamische locatie te zijn, gericht op preventie en op persoonlijke ontwikkeling.

Werkingsverslag 2018 - Lees verder...

T-netwerk - Een kaart voor personen in precaire situatie

T-netwerk - Een kaart voor personen in precaire situatie

Het project T-netwerk brengt nuttige informatie in kaart, zowel voor kwetsbare personen als voor sociale werkers. Het resultaat van het project is een kaart waarop een twintigtal diensten, verspreid over 22 plaatsen in de gemeente, verzameld zijn.

T-netwerk - Een kaart voor personen in precaire situatie - Lees verder...

Begroting 2020 en verklaring van het algemeen beleid

Begroting 2020 en verklaring van het algemeen beleid

Het OCMW van Jette en de Gemeenteraad hebben eind december de OCMW-begroting 2020 goedgekeurd, in evenwicht en volgens het driejaarlijks investeringsplan 2019-2021. De grote lijnen van deze begroting worden besproken in de verklaring van het algemeen beleid.

Begroting 2020 en verklaring van het algemeen beleid - Lees verder...

Rusthuis en Viva ! Jette tijdelijk gesloten

Rusthuis en Viva ! Jette tijdelijk gesloten

Als gevolg van het Coronavirus treft het OCMW enkele maatregelen om de senioren te beschermen.

Rusthuis en Viva ! Jette tijdelijk gesloten - Lees verder...

Coronavirus - nieuwe maatregelen

Coronavirus - nieuwe maatregelen

De Nationale Veiligheidsraad heeft bijkomende maatregelen getroffen om de bevolking te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus in België. Deze maatregelen gelden tot en met 5 april.

Coronavirus - nieuwe maatregelen - Lees verder...

Bijzondere thuishulp voor senioren

Bijzondere thuishulp voor senioren

De maatregelen om de bevolking te beschermen tegen de verspreiding van het coronavirus hebben een serieuze invloed op het dagelijks leven van de senioren, de grootste risicogroep. Daarom heeft de gemeente Jette, in samenwerking met het OCMW en het lokale Rode Kruis een plan voor bijzondere thuishulp voor senioren uitgewerkt.

Bijzondere thuishulp voor senioren - Lees verder...

Het OCMW open voor alle personen in moeilijkheden

Het OCMW open voor alle personen in moeilijkheden

In deze crisisperiode, gelinkt aan het coronavirus, blijft het OCMW een sociale hulp bieden aan alle personen in moeilijkheden.

Het OCMW open voor alle personen in moeilijkheden - Lees verder...

Covid-19: Wie heeft recht op sociale steun?

Covid-19: Wie heeft recht op sociale steun?

Het OCMW verleent materiële, sociale, medische, socio-medische en psychologische hulp aan personen die hun dagelijkse uitgaven, of uitgaven die verband houden met medische zorgen, niet meer kunnen betalen omwille van de coronacrisis.

Covid-19: Wie heeft recht op sociale steun? - Lees verder...

Juridische permanentie op het OCMW

Juridische permanentie op het OCMW

De volgende juridische permanenties zullen op de volgende data plaatsvinden:

Juridische permanentie op het OCMW - Lees verder...

Heb je nood aan sociale steun vanwege de coronacrisis?

Heb je nood aan sociale steun vanwege de coronacrisis?

Het OCMW verleent materiële, sociale, medische, medisch-sociale of psychologische hulp aan personen die hun dagelijkse uitgaven of uitgaven die verband houden met medische zorgen niet meer kunnen betalen omwille van de coronaviruscrisis.

Heb je nood aan sociale steun vanwege de coronacrisis? - Lees verder...

OCMW: maak een afspraak

OCMW: maak een afspraak

Ook in deze tijden van coronamaatregelen blijft het OCMW toegankelijk voor alle Jettenaren. Voor uw veiligheid en deze van het personeel, denk eraan om vooraf een afspraak te maken.

OCMW: maak een afspraak - Lees verder...

Pedicure/psycholoog (m/v/x)

Pedicure/psycholoog (m/v/x)

Het Rusthuis "Centrum IRIS" van het OCMW van Jette, is op zoek naar een Onafhankelijke pedicure en een onafhankelijke psycholoog.

Pedicure/psycholoog (m/v/x) - Lees verder...

Zelfstandige: heeft u een inkomensverlies geleden of bent u failliet gegaan? U kan hulp vragen aan het OCMW!

Zelfstandige: heeft u een inkomensverlies geleden of bent u failliet gegaan? U kan hulp vragen aan het OCMW!

De hulp is bestemd voor zelfstandigen die hun activiteiten hebben stopgezet (in hoofd- of bijberoep) alsook voor zelfstandigen die een inkomensverlies hebben geleden en die niet over voldoende middelen beschikken om de dagelijkse kosten in het leven te dragen.

Zelfstandige: heeft u een inkomensverlies geleden of bent u failliet gegaan? U kan hulp vragen aan het OCMW! - Lees verder...

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen

Voor veel minderbedeelde gezinnen met kinderen vertegenwoordigen pampers een serieuze kost. Veel ouders zitten nochtans met een overschot aan te klein geworden pampers. Gelukkig kan je deze ongebruikte exemplaren voortaan binnenbrengen in de pamperbank. Ze worden nadien verdeeld onder de betrokken gezinnen.

Pamperbank voor minderbedeelde gezinnen - Lees verder...

Herhaling projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de coronacrisis

Herhaling projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de coronacrisis

Het OCMW van Jette lanceerde vorige maand een projectoproep voor de Jetse verenigingen en wijkcomités om te strijden tegen sociaal isolement. Hebt u nog niet de tijd gevonden om te reageren op deze projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de gezondheidscrisis? Geen probleem, het OCMW doet een nieuwe oproep aan de wijkcomités.

Herhaling projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van de coronacrisis - Lees verder...

Resultaten Projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van gezondheidscrisis

Resultaten Projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van gezondheidscrisis

Vorige maand lanceerde het OCMW van Jette een projectoproep naar Jetse verenigingen en wijkcomités om te strijden tegen sociaal isolement binnen de bevolking. Na deze oproep ontving het OCMW 14 projecten, waarvan er 11 werden weerhouden, in functie van de toekenningsvoorwaarden. Het OCMW dankt alle indieners van de verschillende projecten om zo massaal te reageren op dit innoverende initiatief.

Resultaten Projectoproep om te strijden tegen sociaal isolement als gevolg van gezondheidscrisis - Lees verder...

Strijd tegen Ouderenmis(be)handeling. Laat u horen!

Strijd tegen Ouderenmis(be)handeling. Laat u horen!

15 juni is de Internationale Dag tegen Ouderenmis(be)handeling. Bijna 1 op 6 ouderen is het slachtoffer van één of andere vorm van geweld. Hoge cijfers, die aantonen dat het thema de nodige aandacht verdient.

Strijd tegen Ouderenmis(be)handeling. Laat u horen! - Lees verder...

De Kinderboerderij, een boerderij voor iedereen

De Kinderboerderij, een boerderij voor iedereen

De Jetse Kinderboerderij ging van start tijdens de jaren '80, maar evolueert constant. Nadat ze jarenlang voornamelijk op kinderen gericht was, gooit de Kinderboerderij haar deuren open voor iedereen.

De Kinderboerderij, een boerderij voor iedereen - Lees verder...

Opgelet! Vals bericht

Opgelet! Vals bericht

Opgelet! Een vals bericht doet momenteel de ronde op de sociale media. Dit bericht vermeldt dat het OCMW voedselcheques van een waarde van 50 € zou verdelen onder de hele bevolking. Dit bericht is VALS. Het OCMW verdeelt dergelijke cheques niet.

Opgelet! Vals bericht - Lees verder...

Inhuldiging residentie VIVA

Inhuldiging residentie VIVA

Het OCMW-rusthuis werd volledig gerenoveerd en kreeg ook een nieuwe naam: Residentie VIVA. Het rusthuis onderging een ware metamorfose, ten bate van haar bewoners. De officiële inhuldiging vond plaats op vrijdag 1 oktober.

Inhuldiging residentie VIVA - Lees verder...

Mobitwin zoekt vrijwilligers

Mobitwin zoekt vrijwilligers

Het is niet voor iedereen even evident om zich makkelijk te ver­plaatsen. Sommige mensen kunnen niet zomaar een bezoekje brengen aan familie of vrienden, boodschappen doen, deelnemen aan activiteiten of gewoon bij hun dokter langsgaan. Mobitwin haalt deze mensen uit hun isolement.

Mobitwin zoekt vrijwilligers - Lees verder...

Mozaïek als ode aan inzet,  beproevingen en solidariteit

Mozaïek als ode aan inzet, beproevingen en solidariteit

Op 15 november werd een wandmozaïek geïnstalleerd op de gelijkvloerse verdieping van VIVA Residantie. Het werk symbo­liseert de vele handen die nodig zijn om zorg te dragen voor me­kaar.

Mozaïek als ode aan inzet, beproevingen en solidariteit - Lees verder...

Hoe je uitgaven voor water en energie onder controle te houden

Hoe je uitgaven voor water en energie onder controle te houden

De stijgende prijzen voor water en energie zijn tegenwoordig niet al­leen bijna dagelijkse kost in onze berichtgeving, ze zijn voor veel ge­zinnen helaas ook bittere ernst. Wat extra hulp en/of raad van het OCMW is hierbij misschien niet meer dan een pleister op de wonde, maar kan voor velen wel net het ver­schil maken.

Hoe je uitgaven voor water en energie onder controle te houden - Lees verder...

Herlancering projectoproep wijkcomités

Herlancering projectoproep wijkcomités

Het OCMW van Jette herlanceert een projectoproep voor de wijkcomités die niet de tijd of de mogelijkheid hadden om de reageren op de eerdere oproep. De oproep kadert in de steun aan wijkinitiatieven in strijd tegen het isolement van de bevolking.

Herlancering projectoproep wijkcomités - Lees verder...

Babbelenbik

Babbelenbik

Het project BABBELENBIKboek brengt jong en oud samen rond de oudste en meest efficiënte activiteit om mensen te verbinden: de kunst van het tafelen! Dankzij deze intergenerationele uit­wisselingen steken de deelnemers bo­vendien iets op over hun stad.

Babbelenbik - Lees verder...

Opgelet voor frauduleuze telefoontjes!

Opgelet voor frauduleuze telefoontjes!

Er werden verschillende gevallen gemeld van frauduleuze telefoontjes, in naam van het OCMW.

Opgelet voor frauduleuze telefoontjes! - Lees verder...

Mobitwin: vrijwilligers gezocht

Mobitwin: vrijwilligers gezocht

Als complementaire dienst van Viva! Mob, die zich beperkt tot verplaatsingen binnen de gemeente, fungeert Mobitwin als tussenpersoon tussen de gebruikers en vrijwillige chauf­feurs om zo verplaatsingen zonder afstandslimiet mogelijk te maken. De toegang tot Mobitwin hangt echter af van de beschik­baarheid van chauffeurs…

Mobitwin: vrijwilligers gezocht - Lees verder...

Inzameling luiers voor Pamperbank

Inzameling luiers voor Pamperbank

In de strijd tegen kinderarmoede en isolement organiseren het OCMW van Jette en de solidaire kruidenier CABA Jette, in samenwerking met Huis van het Kind – Ket in Brussel, een inzameling van ongebruikte luiers ten voor­dele van kwetsbare families.

Inzameling luiers voor Pamperbank - Lees verder...

Nathalie Vandenbrande wordt nieuwe OCMW-voorzittter

Nathalie Vandenbrande wordt nieuwe OCMW-voorzittter

De definitieve aanstelling van Claire Vandevivere als nieuwe burgemeester van Jette zorgt voor enkele aanpassingen in het College, zowel qua samenstelling als qua bevoegdheden. Zo neemt Nathalie Vandenbrande de plaats in van Joris Poschet aan het hoofd van het OCMW.

Nathalie Vandenbrande wordt nieuwe OCMW-voorzittter - Lees verder...

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep

In het verlengde van de Sociale rondetafel van 2013 en het actieplan 2015-2022, gingen de gemeente en het OCMW van Jette afgelopen herfst van start met een nieuw participatief proces met het Jetse verenigingsleven. Dankzij een vruchtbaar en diepgaand overleg kon de vinger gelegd worden op een aantal sociale problemen die zich binnen de gemeentegrenzen manifesteren en waarvoor concrete actievoorstellen aangedragen werden.

Sociaal ActiePlan 2022-2027 en projectoproep - Lees verder...

Financiële hulp om het nieuwe schooljaar aan te gaan

Financiële hulp om het nieuwe schooljaar aan te gaan

Zoals elke ouder weet, brengt het begin van het schooljaar veel uitga­ven met zich mee: schoolmateriaal, buitenschoolse activiteiten,… Deze opeenstapeling van kosten kan een bron van stress zijn voor ouders.

Financiële hulp om het nieuwe schooljaar aan te gaan - Lees verder...

Hoge energiefacturen? Vraag hulp aan het OCMW!

Hoge energiefacturen? Vraag hulp aan het OCMW!

De energieprijzen swingen de pan uit en steeds meer gezinnen kunnen hun energiefactuur niet meer beta­len. Worstelt u ook met de hoge energiefacturen, aarzel dan niet om hulp te vragen aan het OCMW.

Hoge energiefacturen? Vraag hulp aan het OCMW! - Lees verder...

OCMW hervat Jetse sociale coördinatie

OCMW hervat Jetse sociale coördinatie

Na een onderbreking van twee jaar, voornamelijk te wijten aan de gezond­heidscrisis, heeft het OCMW vorige maand zijn sociale coördinatie hervat. De sociale coördinatie is een overleg­platform tussen de sociale sector en de openbare en privégezondheidszorg.

OCMW hervat Jetse sociale coördinatie - Lees verder...