U bent hier: Home / Actualiteit / Helden van Jette

Helden van Jette

Naar aanleiding van het nummer 300 van Jette Info plaatsten we 9 helden van Jette in de kijker die zich, vaak belangeloos, inzetten voor hun medebewoners. Hun menslievendheid en motivatie maakt een wezenlijk verschil op het vlak van cultuur, samenleving, leefmilieu, gezondheid,… We zetten de reeks verder op de website waar we elke maand een nieuwe held voorstellen.

Elisabeth Deladrier: vzw Accueil Montfort

  • Directrice van het onthaal- en opvangtehuis voor vrouwen 'Accueil Montfort' en co-voorzitter voor Brussel van Ama, de federatie van onthaaltehuizen en hulporganisaties voor daklozen.
  • Gedreven door haar groot rechtvaardigheidsgevoel engageert ze zich ondertussen al bijna 16 jaar op het terrein. Ze helpt de kwetsbare en geïsoleerde vrouwen van Accueil Montfort om een uitweg uit hun situatie te vinden en stap voor stap iets (opnieuw) op te bouwen om op die manier (weer) controle te krijgen over hun leven.
  • Bijzonderheid: Na de beslissing van de eigenaars om de gebouwen waar het tehuis sinds 1985 gevestigd is, te verkopen, heeft ze zich samen met de hele ploeg in de strijd geworpen om de nodige fondsen te verzamelen om dit project, dat uniek is in het Brussels gewest, te redden van de ondergang. In juni 2021 slaagde de vzw erin om de gebouwen aan de kopen.

Wie zijn jouw helden?

Heel wat andere personen verdienen lof en erkenning. Denk maar aan al diegenen die zich vaak in de schaduw inzetten voor de anderen. Boodschappen doen voor een bejaarde buur, zich inzetten voor de reinheid in de wijk, kinderen van anderstalige vrienden helpen met hun huiswerk,… Kleine handelingen die een groot verschil maken.

Kent u zelf ook een held die zich inzet voor Jette? Laat het ons weten via mail naar communicatie@jette.irisnet.be.