U bent hier: Home / Tot uw dienst / Handel / Een onderneming starten

Een onderneming starten

Het Brussels ondernemingsagentschap Impulse wil (toekomstige) ondernemers bijstaan bij de start of de ontwikkeling van een economische activiteit. De startersgids geeft u alle informatie die u nodig hebt voor de opstart van een zaak. De belangrijkste fasen van een project komen aan bod.

Deze onmisbare gids zal u, hoofdstuk per hoofdstuk, toelaten uw idee te toetsen en te beschermen, uw ondernemerscapaciteiten te evalueren, de nodige financieringen en subsidies te vinden, de juiste juridische vorm te kiezen, enz. U wordt tevens wegwijs gemaakt in de administratieve formaliteiten van een toekomstig ondernemer en u krijgt een overzicht van uw fiscale en boekhoudkundige verplichtingen.

 

Uw weg vinden in het doolhof

Hoe beschermt u uw ideeën? Hoe valideert u uw ideeën? Hoe stelt u een businessplan en een financieel plan op? Hoe geraakt u aan de nodige financiële middelen? Op welke subsidies kan u rekenen? Welk juridisch statuut kiest u best? Welke zijn de opstartformaliteiten? Hoe vestigt u uw onderneming? Welke zijn de fiscale en boekhoudkundige verplichtingen? Bij het opstarten van een nieuwe zaak zijn de vragen legio. De startersgids van het BAO helpt u uw weg te vinden in dit doolhof.

U kan de startersgids downloaden op 1819.brussels