U bent hier: Home / Tot uw dienst / Bouwen en renoveren / De stedenbouwkundige vergunning

De stedenbouwkundige vergunning

De stedenbouwkundige vergunning wordt afgeleverd door de gemeente of het Gewest en geeft de toelating voor het uitvoeren van werken aan en rond de woning.

Wat is een stedenbouwkundige vergunning?

Een stedenbouwkundige vergunning is een toelating voor de bouw of renovatie van een gebouw, de verandering van bestemming van een gebouw, maar ook de plaatsing van een uithangbord. Ze moet aangevraagd en verkregen worden voor de realisatie van de veranderingen of werken.

Wat is een stedenbouwkundige vergunning? - Lees verder...

Wanneer hebt u een vergunning nodig?

De meeste handelingen en werken qua bouw, afbraak, renovatie, binnen- of buiteninrichting, herbestemming vereisen vooraf een stedenbouwkundige vergunning.

Wanneer hebt u een vergunning nodig? - Lees verder...

Stedenbouw in het Brussels Gewest

Gezien de complexiteit van de procedures wat betreft stedenbouw, heeft het Brussels Hoofdstedelijke Gewest een aantal hulpmiddelen ontwikkelt om u wegwijs te maken in deze materie.

Stedenbouw in het Brussels Gewest - Lees verder...

Cartografie van de stedenbouwkundige vergunningen in Jette

Wil u weten of uw buurman zijn stedenbouwkundige vergunning heeft gekregen of hoe het zit met de aanvraag ervan door een handelszaak bij u in de straat? Op deze kaart vindt u alle aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning en de status ervan (in behandeling - toegekend - geweigerd - geannuleerd).

Cartografie van de stedenbouwkundige vergunningen in Jette - Lees verder...