U bent hier: Home / Vrije tijd / Cultuur / Zadenbib

Zadenbib

De standaardisering van de gebruikte plantensoorten vormt een ernstige bedreiging voor onze biodiversiteit. Daarom heeft de gemeente Jette het initiatief genomen om een zadenbib te beginnen.

De Jetse zadenbib werd ondergebracht in de Nederlandstalige bibliotheek en is een samenwerking met de Franstalige bibliotheek. Het principe is eenvoudig. Iedereen kan er gratis zaden ontlenen. De enige voorwaarde is dat je probeert zelf zaden te oogsten om deze daarna aan de bibliotheek te schenken, zodat er samen een collectie van natuurlijke, biodiverse zaden samengesteld kan worden.

 

 

Zadenfiche

Zaden op overschot of de oogst van uw ontleende zaden kan u binnenbrengen in de Jetse zadenbib. Een team vrijwilligers zal ze verpakken in zakjes. Zo blijft de collectie in de bib op peil. Hou er wel rekening mee dat enkel biologische zaden en zaden van eigen kweek aanvaard worden, en dit om hybride zaden (F1) en zaden behandeld met pesticiden te vermijden. Om het de vrijwilligers gemakkelijker om de zaden te verdelen in de zakjes, kan u er een zadenfiche aan toevoegen die u hier kan downloaden.


Meer info: ddo@jette.irisnet.bebibliotheek@jette.irisnet.be

Zadenbib Jette
Nederlandstalige bibliotheek
Kardinaal Mercierplein 6
Gratis toegang
Openingsuren:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 19u
Woesndag van 12u tot 19u
Zaterdag van 10u tot 12u en van 14u tot 16u