Uw afval
Witte, gele, blauwe, groene en oranje zakken
Huisvuil, papier, karton, verpakkingen, tuinafval, organisch afval,... Elk type afval heeft zijn specifieke gekleurde zak.
Glasbollen
Wit en gekleurd glas hoort in de respectievelijke glasbollen of glascontainers, voor een efficiënte recyclage.
Grof huisvuil
Oude meubels, elektro,... Uw grof huisvuil kan u naar het gewestelijk containerpark brengen of u kan een beroep doen op de ophalingsdienst van Net Brussel.
Containerparken
Oude meubels, elektro,... Uw grof huisvuil kan u kwijt in de gewestelijke containerparken.
Klein chemisch afval
Spuitbussen, lampen, spaarlampen, tl-lampen en led-lampen, brandblussers, onderhoudsproducten, verf,... Dit klein chemisch afval brengt schade toe aan de natuur en moet op een specifieke manier behandeld worden.
Olioboxen
Om de Jettenaren de kans te geven hun olie (plantaardige, frituurolie of fondueolie) kwijt te geraken, heeft Jette een overeenkomst afgesloten met de Belgische firma Quatra om Olioboxen te installeren op haar grondgebied. Een Belgische primeur!
Hondenhoekjes
De hondenbaasjes en hun viervoeters beschikken in Jette over zowat 60 hondentoiletten en hondenruimtes. Hieronder vindt u de plaatsen waar dergelijke hondenhoekjes geïnstalleerd zijn en hun werking.
Kledingcontainers
U hebt thuis kledij die nog in goede staat is, maar die u niet meer past of die u niet meer draagt? U kan deze kwijt in de kledingcontainers of een tweedehandswinkel.
Compost
Een Brusselaar verspilt gemiddeld 15 kg voedsel per jaar, waaronder meer dan 5 kg vervallen (resten van) fruit en groenten (schil en groenafval niet meegerekend). Composteren is een manier om verspilling te vermijden en organische voedselresten te recycleren. Jettenaren kunnen thuis composteren of kunnen ook terecht bij een van de collectieve composten in Jette.
Reinheid op straat
De gemeente Jette zet zich dagelijks in om haar bewoners een aangename en propere leefomgeving te geven: straatvegers, beplantingen, hondenhoekjes, sensibiliseringscampagnes,... De bewoners hebben ook een belangrijke rol te spelen, door bijvoorbeeld geen afval op straat te gooien en door bij te dragen aan propere straten.
Tweedehands- en recuperatiemogelijkheden
Een toestel dat niet meer werkt, kledij die je niet meer draagt, speelgoed dat de kinderen ontgroeid zijn,... Heb je er al aan gedacht om ze te laten herstellen of ze een nieuw leven te geven? Hieronder vind je een overzicht aan tweedehands- en recuperatiemogelijkheden die verspilling vermijden en meteen ook helpen om de afvalberg kleiner te maken.