U bent hier: Home / Tot uw dienst / Sociaal

Sociaal

Sociale steun

Verscheidene Jetse organisaties, zowel privé als vanuit de overheid, zijn gericht op de steun van personen. Deze hulp betreft verschillende aspecten van het sociale leven, van administratieve tot financiële steun, materiaal of juridisch, specifiek of op lange termijn.

Sociale steun - Lees verder...

Sociale huisvesting - Lojega

De sociale huisvestingsmaatschappij Lojega tracht een antwoord te bieden op de toenemende vraag naar huisvesting, door honderden sociale woningen aan te bieden in onze gemeente.

Sociale huisvesting - Lojega - Lees verder...

Sociaal Woningbureau

Het Sociaal Woningbureau (SW), opgericht door de gemeente Jette, het OCMW en de Jetse Haard, maakt deel uit van de gemeentelijke inspanningen om het aanbod van woningen tegen bescheiden huurprijzen in Jette te verhogen.

Sociaal Woningbureau - Lees verder...

Werkloosheid

De gemeente speelt een rol op het vlak van tewerkstelling en vormingen via projecten die gevoerd worden door het Jobhuis.

Werkloosheid - Lees verder...

Sociale cohesie

Verscheidene Jetse verenigingen versterken de banden tussen de bewoners, halen mensen uit hun isolement, zetten zich in voor sociale projecten,... De sociale cohesie vormt een belangrijk aspect binnen de samenleving, zowel op cultureel, educatief als psychologisch vlak. Hieronder vindt u een overzicht van verenigingen die mensen helpen om zichzelf naar waarde te weten schatten en om opnieuw hoop te krijgen.

Sociale cohesie - Lees verder...

Gelijke kansen en Integratie

De gemeente Jette zet zich in voor gelijke kansen, ongeacht het geslacht, seksuele voorkeur, leeftijd, herkomst of handicap. De gemeentelijke cel Gelijke kansen en Integratie organiseert activiteiten en acties om de Jettenaren te sensibiliseren.

Gelijke kansen en Integratie - Lees verder...

Sociale organisaties in Jette

Verscheidene Jetse verenigingen versterken de banden tussen de bewoners, halen mensen uit hun isolement, zetten zich in voor sociale projecten,...

Sociale organisaties in Jette - Lees verder...

Dienst Sociaal leven en Burgerschap

De gemeentelijke dienst Sociaal leven en Burgerschap staat personen met beperkte mobiliteit bij, werkt aan sociale cohesie,...

Dienst Sociaal leven en Burgerschap - Lees verder...

Senior Focus

De gele Senior Focus-brooddoos komt overgewaaid uit Canada en bevat alle nuttige informatie over de eigenaar, met name over zijn of haar gezondheidstoestand en levensgewoonten. De doos is makkelijk te herkennen en op te bergen op een voor iedereen vertrouwde plaats: de koelkast. Ze is dus makkelijk terug te vinden en bijgevolg uiterst nuttig in geval van nood thuis.

Senior Focus - Lees verder...

Gemeentelijke subsidies

De gemeente kan subsidies toekennen aan verenigingen, natuurlijke of rechtspersonen die zich inzetten voor de bevolking met een sociaal doel. Dit kan gaan over culturele initiatieven, maar ook sportieve, socio-economische, animatie,... Om een aanvraag voor een subsidie in te dienen, moet u rekening houden met de hieronder vermelde richtlijnen.

Gemeentelijke subsidies - Lees verder...