U bent hier: Home / Tot uw dienst / Mobiliteit

Mobiliteit

Openbaar vervoer

Trein, tram, metro of bus, Jette is goed bediend qua openbaar vervoer, en het gemeentebestuur moedigt het gebruik ervan dan ook aan. Door ons te verplaatsen met het openbaar vervoer respecteren we het milieu, verminderen we de druk van het autoverkeer en winnen we tijd.

Openbaar vervoer - Lees verder...

Met de fiets

Fietsplan, de Villo!-standplaatsen, fietsboxen,... Ontdek de voordelen van de fiets in de stad.

Met de fiets - Lees verder...

Beperkte mobiliteit

De term 'Persoon met beperkte mobiliteit' (PBM) heeft niet zozeer met een 'handicap' op zich te maken, maar meer met de notie toegankelijkheid en verplaatsing. Daarom horen onder meer zwangere vrouwen, ouderen, leveranciers, enz., thuis in de categorie PBM.

Beperkte mobiliteit - Lees verder...

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid belangt ons allemaal aan. Het vormt ook een probleem waarvan we allemaal een deel van de oplossing uitmaken. De federale overheid, gemeenten, verenigingen die ijveren voor de zwakke weggebruiker, autobestuurders,... We moeten allemaal onze verantwoordelijkheden opnemen om te komen tot een verkeerssituatie waarin iedereen, jong en oud, voetganger een automobilist, zich in alle veiligheid kan verplaatsen.

Verkeersveiligheid - Lees verder...

Participatie

De gemeente Jette moedigt burgerparticipatie bij mobiliteit- en stadsaanleggerelateerde projecten aan. Daarom werd beslist om de Jettenaren steeds meer te betrekken bij studies rond de heraanleg van bepaalde wijken of straten in de gemeente.

Participatie - Lees verder...

Dienst Mobiliteit- en Stadsaanleg

De belangrijkste taak van de dienst Mobiliteit- en Stadsaanleg is het renoveren en heraanleggen van de bestaande openbare ruimtes. De dienst beheert ook de Mobiliteit in Jette.

Dienst Mobiliteit- en Stadsaanleg - Lees verder...

Werken Léon Theodorstraat - Parkeer- en mobiliteitsoplossingen voor de bewoners

In september 2022 gaan de renovatiewerken in de Léon Theodorstraat definitief van start. Deze werken zullen de leefomgeving verbeteren en de infrastructuur van het openbaar vervoer vernieuwen, maar zullen ook een impact hebben op de wijkbewoners, met name op het vlak van mobiliteit en parkeergelegenheid.

Werken Léon Theodorstraat - Parkeer- en mobiliteitsoplossingen voor de bewoners - Lees verder...