U bent hier: Home / Vrije tijd / Musea / René Magritte Museum

René Magritte Museum

Het René Magritte Museum in Jette vormt een intiem en verrassend eerbetoon aan een van de grootste kunstenaars van de afgelopen eeuw.

René Magritte Museum - Esseghemstraat 135 in JetteHet René Magritte Museum bevindt zich in het huis waar de Belgische surrealist vierentwintig jaar werkte. De kunstenaar woonde op de benedenverdieping van dit huis gedurende zijn meest vruchtbare surrealistische periode, van 1930 tot 1954. Hij verliet het op 55 jarige leeftijd toen hij een internationale beroemdheid verwierf. Dit huis werd daarna aangekocht en gerestaureerd in de jaren '90 door een gepassioneerde van de kunst. Het museum is sinds 1999 voor het publiek geopend. Het bezoek is tweeledig: op het gelijkvloers bevindt zich het appartement van Magritte, dat bijna uitsluitend met de oorspronkelijke meubels gereconstrueerd werd, en op de verdiepingen een biografische tentoonstelling die aan de schilder gewijd is.

 

Bezoek het René Magritte Museum als Jettenaar en ontvang 50% korting op het toegangsticket (5 € i.p.v. 10 €). Download hier de kortingsbon.

René Magritte Museum
Esseghemstraat 135 - 1090 Jette
Tel: 02.428.26.26
E-mail: info@magrittemuseum.be
www.magrittemuseum.be