U bent hier: Home / Actualiteit / 'Jette in de bloemetjes 2019' zet in op biodiversiteit

'Jette in de bloemetjes 2019' zet in op biodiversiteit

Al tien jaar lang ziet Jette er mede dankzij de deelnemers aan ‘Jette in de bloemetjes’ in de zomer uit als een plaatje. Dat zal in 2019 niet anders zijn, al primeert dit jaar bij deze jaarlijkse traditie biodiversiteit boven competitiviteit.

Dit betekent concreet dat de gemeente dit jaar gratis zakjes met bloemzaden uitdeelt. Elk zakje bevat een mengeling van wilde bloemen: korenbloem, bernagie , muskuskaasjeskruid, gele ganzenbloem, bolderik, blaassilene en grote klaproos. Als deze bloemen al een kenmerk gemeen hebben, is dat ze stuk voor stuk bestuivers, zoals bijen en vlinders, aantrekken. Deze insecten zorgen op hun beurt voor de bestuiving van onze bloemen, wat dan weer de biodiversiteit ten goede komt.

Handvest van de vergroening
De zadenmengeling in het zakje bevat bloemen die zowel gedijen in bloembakken aan de gevel, in een voortuintje of aan de voet van de bomen. In dat laatste geval moet je de dan wel het document ‘Handvest van de vergroening’ ondertekenen. Dit garandeert onder meer dat je de aanplantingen onderhoudt en dat ze geen gevaar vormen voor de (zwakke) weggebruikers.

Zin om deel te nemen? Download de coupon 'Jette in de bloemetjes 2019’ en ruil die in voor een gratis zakje bloemzaadjes, af te halen op de gemeentelijke dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu (Léon Theodorstraat 108, 3de verdieping).