Verslag van de infosessie van 25.04
Mobiliteit heeft zowel een impact op het klimaat als op de luchtkwaliteit. Hoe kunnen we onze verplaatsingen aanpassen zodat de stad aangenamer en veiliger wordt voor iedereen? Hoe kunnen we biodiversiteit promoten en een plaats geven in de stad waar elk plekje telt? Hoe passen we onze privé- en publieke ruimten aan om de impact van hitte-eilanden en overstromingen te beperken? Dit zijn enkele vragen die aan bod kwamen op de infosessie van 25 april.
Na een korte intro door burgemeester Claire Vandevivere plaatste Ecores, partner in het participatieproces, de uitdagingen op vlak van mobiliteit, biodiversiteit en adaptatie aan klimaatverandering in een bredere Europese, nationale en Brusselse context. Daarna was het aan de respectievelijke schepenen om een woordje uitleg te geven over het gemeentelijk beleid op vlak van mobiliteit, biodiversiteit en water, en de gerealiseerde projecten in Jette te tonen.
De deelnemers volgden daarna met veel enthousiasme de projecten die getuigden van engagement voor biodiversiteit en valorisatie van regenwater van twee Jettenaren. Salima Barris toverde een klein betegeld koertje om tot een heerlijk plekje waar biodiversiteit een maximum aan plaats krijgt. Een bewijs dat zelfs op kleine stadsplekjes biodiversiteit kan floreren. Sébastien Bournonville toonde hoe hij te werk ging om een poel te creëren die ruimte geeft aan biodiversiteit en water in zijn tuin met het oog op klimaatverandering.
Een avond rijk aan Jetse projecten en voorbeelden!
Presentatie Claire Vandevivere
Presentatie Bernard Van Nuffel
Presentatie Sébastien Bournonville
Deel je ideeën voor het Lucht-Klimaatplan.