U bent hier: Home / Actualiteit / Jette lanceert zijn klimaatplan

Jette lanceert zijn klimaatplan

De afgelopen tien jaar stond duurzame ontwikkeling hoog op de agenda in Jette. Het begon allemaal met de lokale Agenda 21 waarbij verschillende gemeentediensten hun schouders zetten onder een honderdtal acties. Met zijn klimaatplan gaat Jette vandaag nog een stap verder.

Zoals de naam laat vermoeden draait het plan rond acties die een directe of indirecte impact hebben op het klimaat en spitst het zich toe op 6 belangrijke thema’s. Zero-emissie Jette bindt via een Lucht- en Klimaatplan de strijd aan tegen de luchtvervuiling en de klimaatopwarming. Groen Jette wil meer biodiversiteit en de natuurlijke rijkdommen beschermen. Eerlijk Jette bereidt de transitie voor naar een lokale, circulaire en verantwoordelijke economie. No Impact Jette gaat voor een duurzame levensvisie. Inclusief Jette zet zijn bewoners aan om verantwoordelijke burgers te worden, en Jette burgervriendelijk wil alle doelgroepen betrekken in de ecologische transitie.

Focus op zero emissie prioritair

Niemand twijfelt nog aan de urgentie van de klimaatproblematiek. Om zich erop voor te bereiden en te beantwoorden aan de Europese en Belgische doelstellingen, keurde de Gemeenteraad in november 2019 de kadernota voor het ‘Lucht- en Klimaatplan’ goed. De bedoeling is om de CO2-uitstoot te elimineren, de luchtkwaliteit te verbeteren en een klimaatadaptatieplan te ontwikkelen.
Eind 2021, begin 2022 worden op een bredere schaal de andere thema’s aangepakt!