U bent hier: Home / Actualiteit / 9 november 2019: inhuldiging Museum voor Abstracte Kunst

9 november 2019: inhuldiging Museum voor Abstracte Kunst

Op zaterdag 9 november opent het Museum voor Abstracte Kunst haar deuren in Jette. Dit nieuwe museum grenst aan het bestaande René Magritte Museum en zal een collectie abstracte kunst tonen van internationaal niveau.

Het Museum biedt een overzicht van de beste Belgische abstracte kunst, met werk van de 150 grootste abstracte namen. Denk aan Jean Rets, Jan Cockx, Pol Bury, Kurt Lewy, Pierre-Louis Flouquet, Marcel-Louis Baugniet, Jo Delahaut,… In totaal telt de collectie 750 schilderijen, gouaches en sculpturen, waarvan er permanent zowat 200 te bewonderen zullen zijn.

Het Museum zal ook regelmatig een bepaalde kunstenaar in de kijker zetten. Voor de opening is deze eer weggelegd voor Francine Holley.

9 november 2019: avant-première voor de Jettenaren

De Jettenaren krijgen het voorrecht om het museum in avant-première te ontdekken. Op 9 november zijn er namelijk elk half uur rondleidingen met een beperkte groep, van 11.30u tot 18u. Reserveren is de boodschap (fanny.paquet@magrittemuseum.be - 02.428.26.26). Er staat die dag ook creatieve animatie op het programma. De hele namiddag lang (tussen 14u en 17u) zijn er workshops voor het groot publiek, met collages, fotoshoots, zelf gadgets maken, gepersonaliseerde postkaarten, een interactief stoffen kunstwerk met Rouf,… Voor de hongerigen zal er een soepbar en kleine restauratie zijn, tegen een zacht prijsje en ook Taverne Ter Linden zal een bar uitbaten voor het museum.

Museum voor Abstracte Kunst
Esseghemstraat 135
Vanaf 9 november 2019
Van woensdag tot en met zondag van 10u tot 18u