U bent hier: Home / Actualiteit / Opnieuw mix van voeding en niet-voeding op Jetse zondagsmarkt

Opnieuw mix van voeding en niet-voeding op Jetse zondagsmarkt

Hoewel markten nog altijd niet meer dan 50 kramen mogen tellen, heeft Jette beslist om vanaf 21 juni opnieuw niet-voedingskramen toe te laten en de markt op het Kardinaal Mercierplein uit te breiden tot 30 kramen.

In lijn met de geldende coronabeperkingen blijft de zondagsmarkt op het Koningin Astridplein beperkt tot 50 kramen. Wel zal het aanbod er vanaf 21 juni bestaan uit zowel voeding als niet-voeding. De voedingskramen die moeten plaats ruimen om deze mix mogelijk te maken, kunnen terecht op het Kardinaal Mercierplein of slaan de Jetse zondagsmarkt een weekje over.

Volwaardige markt

Op het marktje op het Kardinaal Mercierplein krijgen de vijf bloemen- en plantenkramen er vanaf zondag 21 juni het gezelschap van 25 kramen die ook zowel voeding als niet-voeding zullen aanbieden. Op die manier krijgt het plein (tijdelijk) een volwaardige markt met een divers aanbod.

Beide markten – op het Spiegelplein en het Mercierplein – zullen dus samen 80 kramen tellen, wat nog altijd verre van de pre-coronabezetting van 140 kramen is. Dat betekent dat sommige marktkramers nog altijd maar een week op twee of voorlopig helemaal niet op de Jetse zondagsmarkt aanwezig zullen zijn.