U bent hier: Home / Actualiteit / Uitbreiding van de parkeersectoren

Uitbreiding van de parkeersectoren

Op 1 januari vervoegde Jette parking.brussels. Tegelijkertijd werden de parkeerregels aangepast. Op 2 april 2018 werden de parkeersectoren uitgebreid. Deze sectorisatie vormt een bijkomende oplossing voor de parkeerproblemen.

De gemeente is zich bewust van de parkeerproblemen waarmee de Jettenaren worstelen. Begin april werd de nieuwe sectorisatie ingevoerd. Hierdoor kan elke houder van een parkeerkaart over een grotere sector beschikken (+/- 150 hectaren) rond zijn woning of zijn werk. De gekozen sector bestaat uit de deelsector van zijn woning (of werk) en uit 3 aangrenzende deelsectoren. Jette bestaat uit 12 deelsectoren. Daarenboven zullen de autobestuurders zich kunnen parkeren langs beide zijden in de straten die over twee deelsectoren verdeeld zijn.

Klik hier om de kaart met de parkeerdeelsectoren te downloaden

Virtuele parkeerkaart

De invoering van de sectorisate gebeurt op 2 april 2018. U beschikt over twee mogelijkheden:

  • De Jettenaren en de Jetse ondernemingen kunnen een nieuwe parkeerkaart aanvragen.

Via deze nieuwe parkeerkaart zal men in een sector kunnen parkeren die 4 maal groter is dan vandaag. De parkeerkaart zal bovendien virtueel zijn. U zal dus niet langer over een papieren parkeerkaart beschikken. De controle zal gebeuren via een scan van uw nummerplaat.

  • De Jettenaren en de Jetse ondernemingen die reeds over een parkeerkaart beschikken kunnen deze ook blijven gebruiken tot de vervaldatum.

Als u over een kaart beschikt die voldoet, bent u niet verplicht om deze meteen te veranderen. U kan deze kaart blijven gebruiken tot de vervaldatum. De uitgebreide sector zal echter wel pas van toepassing zijn bij de vernieuwing van de kaart.

Om een parkeerkaart te vernieuwen of aan te vragen, moet u het volgende doen:

  • Via mail
  • Via Irisbox
  • Ter plaatse aan de loketten van parking. brussels, Léon Theodorstraat 25

Als u uw thuisadres of uw werkadres invoert, zal de computer automatisch de mogelijke deelsectoren aanduiden waaruit u kan kiezen om uw parkeersector samen te stellen.

Aangrenzende zones

De deelsectoren Broustin, Toussaint, Esseghem en Lourdes bevinden zich gedeeltelijk op Jette en gedeeltelijk op een buurgemeente (Ganshoren of Stad-Brussel). Om een coherente oplossing te vinden, heeft Jette een reciprociteitsakkoord afgesloten. De Jettenaren die in een van deze deelsectoren wonen, kunnen dus in de beide delen van de deelsector parkeren. Dit akkoord bestaat jammer genoeg nog niet voor alle deelsectoren. Jette werkt verder aan nieuwe reciprociteitsakkoorden. Van zodra deze goedgekeurd zijn, zal de computer u aanduiden waar u mag parkeren.

Meer info: parking.brussels - Léon Theodorstraat 25 - www.parking.brussels - jette@parking.brussels - 0800 35 678