U bent hier: Home / Actualiteit / Vanaf 1.04: Parkeerschijf in blauwe zone verplicht tot 20u

Vanaf 1.04: Parkeerschijf in blauwe zone verplicht tot 20u

Van maandag tot zaterdag, van 9 tot 20 uur: dat is sinds 1 april de tijdspanne waarin het reglement voor de blauwe zones op het hele Jetse grondgebied van toepassing zal zijn. Met deze maatregel wil de gemeente meer parkeerplaatsen vrijmaken voor de bewoners van deze zones en tegelijk coherent zijn met het uurrooster van de buurgemeenten.

De toepassingsduur van de blauwe zones in Jette wordt dus met twee uur verlengd. Voortaan is de blauwe parkeerschijf dus verplicht tot acht uur ’s avonds. Met die schijf kan je dus maximaal twee uur gratis parkeren, elke weekdag én zaterdag, telkens van 9 uur tot 20 uur.

Harmonisering

Deze verlenging komt er in de eerste plaats om de bewoners van de betrokken zones tegemoet te komen. De maatregel moet er namelijk voor zorgen dat zij voortaan minder problemen ondervinden om ’s avonds een parkeerplaats te vinden. En aangezien bij de buurgemeenten dezelfde plannen op stapel staan (of al doorgevoerd zijn), krijgen de Jetse grensbewoners niet langer te maken met extra overlast en zorgt dit voor een harmonisering van het parkeerbeleid.

Deze nieuwe uurregeling heeft geen invloed op bezitters van een bewonerskaart of een professionele kaart. Zij mogen onbeperkt parkeren in de zone waarvoor de kaart uitgegeven is.

Je vindt alle details over de verschillende parkeerzones en -sectoren en de modaliteiten voor vrijstellingskaarten en parkeerabonnementen op www.parking.brussels of via deze link.