U bent hier: Home / Mijn gemeente / Diensten van het Gemeentebestuur / Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu

Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu

De cel Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu sensibiliseert de Jettenaren rond duurzame ontwikkeling. Ze organiseert projecten die het hoofd bieden aan de ecologische, sociale en economische uitdagingen van vandaag.

Raadgeefster Duurzame ontwikkeling

Organiseert en verzekert de opvolging van projecten die kaderen in Agenda Iris 21, zoals de Week van de Fair Trade, het Feest van de Duurzame ontwikkeling of de campagne Donderdag Veggiedag in de scholen. Zij coördineert het gemeentelijk beleid inzake duurzame ontwikkeling, in samenwerking met de andere gemeentelijke diensten, door advies en tips te geven over de projecten binnen het gemeentebestuur.

Energieraadgeefster

Volgt het energieverbruik op van de gemeentelijke gebouwen en werkt plannen uit om het energieverbruik te beperken. Zij is ook verantwoordelijk voor de certificatie van de energieprestatie (EPB) van de gemeentegebouwen en organiseert sensibiliseringsacties rond energieverbruik voor de gebruikers van gemeentegebouwen en scholen en voor het grote publiek.

Eco-raadgeefster

Coördineert het milieubeleid van de gemeente en organiseert sensibiliseringsacties rond de milieuproblematiek. Aarzel niet om haar te contacteren als u vragen hebt of als u op zoek bent naar informatie over het leefmilieu (ecologisch tuinieren, afvalvermindering, afval sorteren, composteren, het groene netwerk, eco-ambassadeurs,...).

Groene premies

De cel Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu is ook  belast met de zogenaamde 'groene' gemeentelijke premies.

Cel Duurzame ontwikkeling - Leefmilieu
Wemmelsesteenweg 100 (2de verdieping) - 1090 Jette
02.422.31.03 - ddo@jette.irisnet.be