U bent hier: Home / Tot uw dienst / Openbare reinheid / Uw afval / Compost / Wijkcomposten

Wijkcomposten

Beschikt u over onvoldoende ruimte om thuis te composteren? Meer en meer wijken organiseren wijkcomposten. Dankzij dergelijke initiatieven recupereert u gratis 100% natuurlijke compost en maakt u deel uit van een leuk buurtproject.

Wat is een wijkcompost?

Een collectieve compost is een gemeenschappelijke compostvoorziening waar verschillende gezinnen hun organisch (keuken- en tuin)afval kunnen composteren. Het is de ideale manier voor de deelnemers om hun afvalproductie te verminderen en tegelijkertijd de buurt te leren kennen.

De Jetse wijkcomposten

Jette telt momenteel 7 wijkcomposten. Klik op onderstaande links voor meer info over elk van de wijkcomposten en neem gerust contact op als u wil deel uitmaken van een ervan.

Een nieuwe compost starten

Is er geen collectieve compost bij u in de buurt? Misschien moet u zelf een project opstarten! Om de ontwikkeling van collectieve composten aan te moedigen, lanceert Leefmilieu Brussel een keer per jaar een projectoproep collectief composteren waarbij de laureaten methodologische en financiële ondersteuning krijgen.

Voor de praktische modaliteiten voor de oprichting van een wijkcompost kan u altijd contact opnemen met de gemeentelijke dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu. Het principe mag dan wel eenvoudig zijn, er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden voor u ermee van start kan gaan: een terrein zoeken, de buurt verenigen, een huisreglement opstellen,... Aan u om in actie te schieten! 

Meer info: dienst Duurzame ontwikkeling-Leefmilieu – duurzame.ontwikkeling@jette.brussels – 02.422.31.03